Vijesti

Konstituiran Senat brodskog Sveučilišta

U svečanom tonu, danas je održana konstituirajuća sjednica Senata Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a osim članova, sudjelovali su i predstavnici lokalne politike.

Velik je ovo i povijesni dan, složili su se i gradonačelnik Mirko Duspara i župan Danijel Marušić, posebno istaknuvši zajedništvo koje je obilježilo osnutak samog Sveučilišta od samih početaka koji sada već sežu godinama unatrag.

Najteži dio je iza njih, složili su se prisutni, dodavši da sada slijedi razvoj atraktivnih studijskih programa i privlačenje studenata u Slavonski Brod, a ova institucija trebala bi biti i pozitivan pomak za demografsko pitanje, kazao je rektor Ivan Samardžić- mladi sada imaju priliku studirati u svome gradu, s manjim troškovima, u kvalitetnim uvjetima, a na politici i gospodarstvu je omogućiti im i dobra radna mjesta po završetku fakulteta.

Svega toga ne bi bilo bez podrške gradske, županijske i nacionalne politike, pa se tako rektor zahvalio svima koji su na bilo koji način proteklih godina pridonijeli osnutku najvećeg projekta na ovim prostorima.

22.10.2020 13:40:10

Facebook Twitter Instagram