Vijesti

'Kraći put do zdravlja' projekt brodske bolnice

 'Kraći put do zdravlja' naziv je projekta kojeg trenutno provodi brodska bolnica dr. Josip Benčević, a koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2010.

Vrijednost projekta je gotovo 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić na press konferenciji kazao je kako je- Svrha unaprijediti zdravstveni sustav kroz poboljšanje pristupa i učinkovitosti dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u Općoj bolnici dr. Josip Benčević, te stvoriti poticajno okruženje za davanje doprinosa provedbi hozintoalnih načela čime će se riješiti problem prelaska s akutne bolničke skrbi na dnevnu bolnicu i postići veća isplativost i održivost zdravstvenog sustava.

Dožupan Damir Mirković izazio je zadovoljstvo ovim projektom, te pohvalio liječnički tim koji je u njemu sudjelovao, a napomenuo je kako je cilj Brodsko-posavske županije osigurati dobru zdravstvenu skrb za sve, te najavio nove projekte poput energetske obnove bolnice.

Facebook Twitter Instagram