Vijesti

KRPAN: "USPJESI MLADIH REPREZENTACIJA DOKAZ SU KVALITETE HRVATSKOG NOGOMETA"

Hrvatski reprezentativci i reprezentativke upisali su brojne uspjehe u rujnu i listopadu 2019. godine, a na njih se osvrnuo glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan.

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan početak listopada proveo je u Škotskoj s U-17 reprezentacijom, s kojom je izbornik Tomislav Rukavina izborio plasman u Elitno kolo. Mjesto u Elitnom kolu izborile su i futsalska muška A reprezentacija (izbornik: Mato Stanković), muška U-19 reprezentacija (izbornik: Josip Šimunić), ženska U-19 reprezentacija (izbornik: Božidar Miletić) te ženska U-17 reprezentacija (izbornica: Stella Gotal), a na razvojnom turniru u Medulinu iskazali su se i reprezentativci Hrvatske U-15, na čelu s izbornikom Sergejom Milivojevićem. Po povratku iz Škotske, Krpan se osvrnuo na brojne uspjehe hrvatskih reprezentacija u posljednjih nekoliko mjeseci:

"Vrlo sam zadovoljan učinkom hrvatskih reprezentacija ove jeseni te želim zahvaliti svim izbornicima i članovima stručnih stožera na njihovom kvalitetnom radu s hrvatskim reprezentativcima i reprezentativkama. Također zahvaljujem našim nogometnim klubovima, koji igraju važnu ulogu u oblikovanju mladih igrača. Činjenica da se u listopadu pet hrvatskih reprezentacija plasiralo u elitni krug kvalifikacija dokaz je kvalitete naših stručnih stožera, ali i talenta te rada naših igrača. Uvjeren sam kako će iz svakog uzrasta isplivati nekolicina igrača koji će jednog dana dati svoj doprinos A reprezentaciji te kako će naš razvojni sustav i dalje oblikovati izvrsne igrače, baš kao što je to činio i do sada. Svi srebrni Vatreni osim Ivana Rakitića rasli su kroz sustav mladih hrvatskih reprezentacija, a nedavni uspjesi pokazatelj su kako će sadašnje generacije mladih reprezentacija proizvesti dostojne nasljednike za današnje Vatrene."

 

foto: HNS
30.10.2019 17:58:10

Facebook Twitter Instagram