Vijesti

Kuglački klub „Slavonija“ Nova Gradiška osvojio prvo mjesto u Brnu

SKN Brno iz Čekše organizirao je kuglački turnir povodom 30. obljetnice postojanja Kuglačkoga kluba.  Nastupilo je 7 ekipa.

Za Novu Gradišku su kuglali KK „Slavonija“ NG i ŠUG NG. Favoriti su bili domaći iz Brna te Austrijanci i naša KK Slavonija. 

I upravo je novogradiška „Slavonija“ opravdala ulogu favorita i osvojila 1. mjesto. Športska udruga gluhih Nova Gradiška imala je loš dan te je osvojila 7 mjesto. Novogradiški kuglači nastupili su sa svojim prijateljima iz Varaždina (Igor i Dmitrije Kolarić te Josip Puškadija). 

Zahvalni smo domaćinima na iznimno ugodnom dočeku i prijemu. Sudjelovanje na turniru  iskoristili smo i za razgledanje grada Brna. 

Stekli smo nove prijatelje, dogovorili  nova druženja, a već smo dobili poziv za sudjelovanje na turniru u Linzu u Austriji krajem 10 mjeseca što nam i odgovara jer smo slobodni u tom 6 kolu HKL-zona Požega u kojemu će nastupiti KK Slavonija.

Također smo u pregovorima za osnivanje  jedne regionalne kuglačke lige pod nazivom Alpska – Jadranska liga u kojoj bi sudjelovali klubovi iz Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a vjerujemo i iz Makedonije.

I ovoga puta kuglači i kuglačice Nove Gradiške (KK Slavonija i ŠUG NG) dostojno su predstavili svoj grad izvan granica Lijepe naše, a već poziv za sudjelovanje na ovom turniru potvrđuje vrijednost i uspjehe koje postižu u ovom sportu.

 

17.08.2022 13:03:46

Facebook Twitter Instagram