Vijesti

"Kultura i umjetnost – jučer, danas, sutra" u Kazališno koncertnoj dvorani

 Međunarodni umjetničko-znanstveni skup "Kultura i umjetnost – jučer, danas, sutra"

U sklopu obilježavanja 50 godina rada Kazališno-koncertne dvorane 11. i 12. studenog održat će se Međunarodni umjetničko-znanstveni skup "Kultura i umjetnost – jučer, danas, sutra" u organizaciji Dvorane, Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Na Skupu će 37 tema predstaviti 47 izlagača koji dolaze s 26 različitih institucija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Češke.
Pozvano predavanje održat će:
prof. art. dr. sc. Vitkay-Kucsera Agota s Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu (Srbija). Tema predavanja nosi naziv "Solo pesma na jezicima naroda Vojvodine kao kulturni artefakt u funkciji upoznavanja, prepoznavanja, razvoja i širenja kulturne komunikacije".
Drugo pozvano predavanje pod naslovom "Kultura upravljanja novcem – financijska pismenost i odnos studentske populacije prema kulturnim događanjima" održat će doc. dr. sc. Vretenar Cobović Maja (suatuori: Cobović Mirko, Vujčić Jasna) sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu.
Čast zatvoriti Skup pripala je dekanici Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku prof. dr. sc. Sablić Tomić Heleni s temom "Akademija za umjetnost i kulturu – jučer, danas, sutra".
Predavanja će se održati u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, a raspored možete pogledati na slijedećem linku:
Skup je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje.
10.11.2022 15:55:32

Facebook Twitter Instagram