Vijesti

LINO VIŠEBOJAC!

"Lino Višebojac" je sportsko natjecanje koje već četrnaest godina za redom putuje diljem Hrvatske. Do sada je u njemu sudjelovalo više od 200,000 djece. Cilj ovog natjecanja je promocija sporta, zdravog života i zdrave prehrane.

Danas je Lino Višebojac stigao u Slavonski Brod, a natjecali su se mladi sportaši i sportašice osnovne škole Ivan Goran Kovačić.

Samo se natjecanje sastoji od nekoliko disciplina. Ekipnih i pojedinačnih. Tu je skakanje u vreći, štafeta,slobodni udarci u nogometu, slobodna bacanja u košarci i rukometu i tako dalje. Sve se to na kraju dana zbroji i boduje. Na kraju su najuspješniji dječak i djevojčica pobjedinici Lino višebojca.

Kada se na kraju školske godine "podvuče crta", najuspješnijih se dvanaest škola u velikom finalu natječu za pobjednika na razini države.

Ali ako i ne pobjede, mladim sportašima i sportašicama samo natjecanje daje motivaciju za napredak. Tako je jedan mladi sportaš koji se natjecao u Lino višebojcu ali nije pobjedio, očito bio motiviran jer danas za njega znaju svi ljubitelji košarke diljem svijeta. Riječ je o NBA igraču Dariju Šariću koji trenutno igra centra za Phoenix Sunse.

Mlade sportaše i sportašice su sa tribina bodrili Brođani i Brođanke koji su ostavili svoj trag u hrvatskom sportu. To su Kornelija Kvesić, bivša košarkaška reprezentativka i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskom igrama u Seoulu. Edita Poljac, najbolja mlada slavonskobrodska košarkašica i članica košarkaškog kluba Brod i članica mlade hrvatske reprezentacije. Brigita Bakić, nekadašnja kajakašica, trenutno hrvatska reprezentativka u dizanju utega, te bivša učenica osnovne škole Ivan Goran Kovačić, te također bivši učenik i reprezentativac Hrvatske u kanuu jednokleku, Darko Erceg.

 

12.03.2020 13:21:19

Facebook Twitter Instagram