Vijesti

Lovci iz Brodsko posavske županije na središnjoj proslavi u Bjelovaru

 U Bjelovaru danas boravi više od tisuću lovaca iz cijele zemlje. 14. puta slavi se sveti Hubert kao Dan lovaca i njhov zaštitnik. Na proslavi ove je godine i premijer Andrej Plenković

Naime, iz Hrvatskog lovačkog saveza najavljeno je veliko okupljanje lovaca iz cijele Hrvatske koji će prisustvovati još jednoj središnjoj proslavi zaštitnika svih lovaca.

Tradicionalna proslava ove se godine održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i uz organizacijsku pomoć domaćina – Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Lovci se okupljaju u centru Bjelovara ispred Gradske uprave potom u svečanoj procesiji odlaze do Katedrale svete Terezije Avilske gdje će misno slavlje predvoditi monsinjor Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački.

Ovo okupljanje predstavlja simboliku zajedništva svih lovaca, tako i slavljenja vrijednosti prirodnih bogatstava Republike Hrvatske. Sveti Hubert svojim je životom svjedočio o etici i odgovornom ponašanju lovaca kako bi se očuvala priroda, divljač, ali i tradicija lova za buduće generacije.

 

 

04.11.2023 10:49:00

Facebook Twitter Instagram