Vijesti

Malonogometna ekipa PU BP u Crnoj gori osvojila 3. mjesto

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske kao malonogometna ekipa, odvažili su se na još jedno putovanje kako bi ispred regionalnog kluba IPA brodsko-posavska predstavljali Republiku Hrvatsku na Svjetskim IPA igrama u Crnoj Gori. Igre su se održavale u Baru, u vremenu od 8. do 13. svibnja.

Na igrama je sudjelovalo 20 malonogometnih ekipa podijeljenih u 4 grupe. Uz sigurne četiri pobjede u grupi, bez primljenog zgoditka ekipa IPA brodsko-posavske je ostvarila plasman u četvrt finale. Kao pobjednike skupine u četvrt finalu, čekala ih je ekipa Izraela. U najvažnijoj utakmici protiv vrlo dobre ekipe Izraela, brodsko-posavska ekipa je odgovorila na najbolji način, te je ostvaren konačni rezultat od 5:1  uz neopisivu podršku navijača sa tribina, koja je osnažila brodske policajce do samoga kraja. 

U polufinalu ih je čekala ekipa domaćina iz Crne Gore, koji su u samu utakmicu od prve minute ušli sa puno više želje, i uz dobru igru pobijedili rezultatom 4:1, iako je brodska ekipa imala nekoliko izglednih prilika uz pogođene tri vratnice. 

Jedan od sudionika malonogometne ekipe IPA brodsko-posavske Mato Brekalo je rekao: „Nije bilo baš puno vremena, jer poraz u polufinalu od domaćina, brzo je trebalo zaboraviti i okrenuti se utakmici za treće mjesto, jer biti četvrti je nešto najgore što se može dogoditi ekipi. Na našu sreću, ekipa je zbila svoje redove i odlučno krenula u bitku za medalju u kojoj nas je čekala ekipa iz Češke. Na žalost, pratile su nas ogromne nedaće. Prije samog početka ozlijedio se jedan sudionik, a nakon nekoliko minuta i drugi, dok smo u  drugom poluvremenu kod rezultata 1:1 ostali i bez vratara, koji je pretrpio težu ozljedu (ahilova tetiva). Desetkovani, ali uz veliku želju za igrom, na vrata stavljamo igrača i bez izmjene krećemo u borbu sa Česima“.

Ekipa IPA brodsko-posavske je u konačnici dobila dodatnu snagu od navijača sa tribina i preokrenula rezultat u svoju korist. Osvojili su treće mjesto i rezultat 4:2. 

Načelnik policijske uprave Antun Valić neposredno nakon utakmice u Baru nije proslavio uspjeh ekipe, s obzirom na to da je morao zbog obveza odustati od odlaska u Crnu Goru, no nije skrivao zadovoljstvo postignutim rezultatom, te je rekao: „Nisam sumnjao u ekipu. Očekivao sam dobar plasman, na koji sam izrazito ponosan. Čestitke svim sudionicima, jer su naši policijski službenici na sportski način promovirali hrvatsku policiju izvan domovine, te im želim još puno takvih uspjeha“.

29.05.2022 08:53:06

Facebook Twitter Instagram