Vijesti

Marko Tolja zatvara ovogodišnje Brodsko glazbeno ljeto

 Poznati glazbeni umjetnik, Riječanin Marko Tolja svojim će koncertom zatvoriti večeras Brodsko glazbeno ljeto. Uz niz mnogima dobro poznatih pjesama u svom prepoznatljivom swing-jazz stilu, Tolja će na platou ispred KKD IBM od 21 sat, izvesti i svoju najnoviju skladbu, pod nazivom Ovdje, danas!, koja će zasigurno  upotpuniti brojne playliste ovog ljeta, a podsjeća nas na ono što često možda zaboravljamo - vrijednost življenja u trenutku..

Marko Tolja je na pjesmi okupio vrhunske glazbenike; Elvisa Stanića na harmonici, Ivana Popeskića na klavijaturama i programiranju, gitare i mandoline odsvirao je Ivan Pešut, bas Henry Radanović, bubnjeve Branimir Gazdik, a prateći vokal otpjevala je Martina Majerle. Glazbu i tekst pjesme “Ovdje, danas!” napisao je Marko Tolja, a aranžman potpisuje Ivo Popeskić. 

Ovogodišnje Brodsko glazbeno ljeto zadovoljilo je kulturne potrebe svih ljubitelja glazbe tako što je obuhvatilo različite glazbene žanrove. Ova glazbena manifestacija prethodnih je godina okupljala tisuće posjetitelja s ciljem da brodskoj publici predstavi klasičnu i suvremenu glazbenu umjetnost. Početak glazbenog ljeta obilježio je nastup kultnog Ansambla Lado, a završit će nastupom još jednog sjajnog hrvatskog pop, swing i jazz pjevača.

Brodsko glazbeno ljeto započelo je s radom 1990. godine i od tada redovito Brođankama i Brođanima obogaćuje ljetne mjesece izvedbama brojnih poznatih glazbenih izvođača.

FOTO: open.spotify.com

23.07.2021 13:56:00

Facebook Twitter Instagram