Vijesti

Marsonia pobjednik Memorijalnog turnira

 Memorijalni turnir koji nosi ime prvog poginulog branitelja s područja Brodsko- posavske županije, održan je proteklog vikenda- 28. i 29. srpnja u Ruščici. Najstariji nogometni memorijal u županiji  održava se u znak sjećanja na Zvonka Mikolčevića, Darka Iličića, Ivicu Jerkovića, Miru Lucića, Luku Štrka i Andriju Mirkovića, poginule branitelje iz Domovinskog rata s područja općine Klakar.

Svečanom otvorenju turnira prethodilo je polaganje vijenaca u znak sjećanja na sve poginule, umrle i nestale branitelje.  Vijenac na spomen obilježju u središtu Ruščice je, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, položio zamjenik župana Damir Mirković. 

Ove godine na turniru, održanom na stadionu „Antun Iličić- Braco su sudjelovale ekipe NK "Oriolik" iz Oriovca, HNK "Vukovar 1991" iz Vukovara, brodski NK "Marsonia" i HNK "Cibalia" iz Vinkovaca.  Obraćajući se okupljenim sportašima, predstavnicima braniteljskih udruga i obiteljima poginulih i stradalih branitelja, zamjenik Mirković je još jednom zahvalio marljivim organizatorima  iz NK Posavca, te naglasio kako je Visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske potvrda da je ovaj turnir jedan od najkvalitetnijih i najbolje organiziranih, ne samo u Slavoniji, nego i u Hrvatskoj, koji osim brojnih suboraca poginulih branitelja uz sebe veže i okuplja i brojne sportaše i braniteljske udruge. 

Marsonia je uvjerljivo pobijedila, uz najboljeg strijelca turnira Antu Gudelja i najboljeg igrača Mateja Sivrića. 

30.07.2018 15:17:00

Facebook Twitter Instagram