Vijesti

Maturanti planiraju neslužbenu norijadu u petak

Slavonskobrodski maturanti su ustrajni u svom naumu da kraj srednje škole obilježe tradivionalnom povorkom kroz grad. Promet neće, kao što je to uobičajeno, biti zatvoren kako bi se povorka održala "Širokom" ulicom, već će slavonskobrodski maturanti grad proći pješačkim stazama.

Mjere i dalje stoje i policija će ih provoditi, u telefonskom razgovoru za Radio Slavoniju je potvrdio policijski službenik za odnose s javnosti Brodsko-posavske policijske uprave, Damir Brezić. Dakle okupljanje od preko četrdeset maturanata neće biti dozvoljeno. Naravno, tu postoji jedan "ali". Ako se skupine maturanata, koje budu manje od 40 osoba, budu držale na dovoljnojo udaljenosti jedni od drugih, tako da bude jasno da su u pitanju dvije skupine, policija će provoditi samo svoju uobičajenu zadaću, a to je nadzor.

Svake godine do sada, kada nismo živjeli pod sjenom koronavirusa, slavonskobrodski maturanti su bili među najpristojnijima u Hrvatskoj i najčešće nisu punili medijski prostor ekscesima, incidentima i sukobima. Ne postoji razlog da tako bude i ove godine.

Dakle molimo vas, pamet u glavu i pristojan razmak između skupina. Neka slavonskobrodski maturanti i ove godine budu primjer ostatku Hrvatske, pa i šire.

 

26.05.2020 15:43:27

Facebook Twitter Instagram