Vijesti

Medicinski fakultet Osijek: Predstavljen projekt "Medicinski potvrđeno"

 Medicinski fakultet Osijek jedna je od prvih ustanova visokog obrazovanja u Hrvatskoj posvećenih medicinskoj znanosti koja se odlučila dati svoj doprinos u borbi za vjerodostojne, točne i istinite informacije vezane uz teme medicine i zdravlja u medijskom prostoru, odnosno uključiti se u fact-checking.

Riječ je o projektu “Medicinski potvrđeno”, koji je odobren putem poziva Agencije za elektroničke medije, a financira se iz sredstava fonda NextGenerationEU.

Predstavljanje projekta održano je danas, u utorak, 28. studenog na Medicinskom fakultetu Osijek. 

O projektu su govorili dekan Medicinskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Ivica Mihaljević, voditeljica projekta prof. dr. sc. Ines Drenjančević, te partneri na projektu iz medija, Radio Slavonije i udruga pacijenata, među kojima su Društvo za zaštitu od dijabetesa Osijek te Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije. 

Posebnost je ovog projekta prva suradnja medicinske znanosti, medija i pacijenata s ciljem uspostavljanja nove i na znanosti utemeljene procedure provjere informacija u medijskim redakcijama i poticanja kvalitetnog novinarstva, ali i zaštite javnosti od neprovjerenih i netočnih informacija o temi zdravlja i medicine.

 

 

28.11.2023 13:14:00

Facebook Twitter Instagram