Vijesti

Mediteranski sajam - najbolje od eko poljoprivrede i zelenog poduzetništva

 

22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će od 12. do 16. ožujka 2024., u organizaciji Mediteranskog sajma Dubrovnik te u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanske županije, HOK-a Dubrovačko neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije Dunea.

Svojim jasnim usmjerenjem prema novim proizvodima i podizanju kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda, Mediteranski sajam više od 20 godina u nizu okuplja izlagače, stručnjake i entuzijaste kako bi zajedničkim nastojanjima predstavljali ekološke i tradicijske proizvode kao i proizvode iz područja zelenog poduzetništva. Također, sajam pridonosi promidžbi održivog razvoja, zdravog načina življenja te pozicioniranju Republike Hrvatske. 

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke poljoprivrede i zelenog poduzetništva. Potvrđuje to i činjenica da je Mediteranski sajam 2022.g dobio priznanje Hrvatske poljoprivredne komore i 2023. priznanje Hrvatske gospodarske komore. 

Stalni partneri sajma su Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Hrvatska obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska poljoprivredna komora, potvrđujući nacionalnu prepoznatljivost i važnost Sajma.

Svake godine održavaa se dodjela nagrada za najbolji nastup, naj proizvod i doprinos promociji eko gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Organizatori pripremaju i konferencije, predavanja, vrhunske gastronomske događaje popraćene kulturno-zabavnim programom.

Posebno za ovu godinu ističu nastup svjetski poznatog gitarista Vlatka Stefanovskog koji je veliki prijatelj i promotor Mediteranskog sajma i koji će upriličiti cjelovečernji koncert u atriju Hotela Rixos Premium Dubrovnik 5*

 

 

19.02.2024 14:07:00

Facebook Twitter Instagram