Vijesti

Međunarodna suradnja u Galeriji umjetnina

Ove jeseni, brodska Galerija umjetnina i Sveučilište Notthingam Trent surađuju na izložbi naziva back:forth, naprijed:nazad, otvorenoj večeras u Likovnom salonu Becić.

Ideja izložbe je jednostavna- cilj joj je pomoću kreatora koji se školuju u sredini u kojoj su umjetnost i svjetonazori u koegzistenciji sa suvremenošću, tu umjetnost i ideje predstaviti i približiti publici koja uglavnom ipak nije u dodiru sa svime što se događa u zapadnim središtima umjetnosti i dizajna. To će pokušati učiniti putem slika na platnu, a prvo ime ovog događaja je Geoff Litherland, već etablirani umjetnik na međunarodnoj umjetničkoj sceni, koji je, između ostaloga, izlagao i u Nacionalnoj galeriji i londonskom TATE-u.

Osim njega, svoje radove predstavljaju i mladi studenti Likovne Akademije u Nottinghamu; Frank Faresin-Beckett, Jason Broad, Joshua Browne, Megan Daniels, Hannah Davie, Jess Pye i bivsi učenik Gimnazije Matija Mesić, Robert Tolić. Događaju su nazočni bili i profesori s engleskog sveučilišta, a cijeli kolektiv okuplja se pod imenom Pigment.

 

Facebook Twitter Instagram