Vijesti

MIkela Ristoski nositeljica stijega na Paraolimpijskim igrama

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora za nositeljicu hrvatskog stijega na otvaranju 16. paraolimpijskih igara u Tokiju izabrana je 31-to godišnja Puljanka Mikela Ristoski. Mikela Ristoski vlasnica je desetak europskih, svjetskih i paraolimpijskih odličja u skoku u dalj, a od kojih zasigurno se ističu osvajanje bronce na igrama u Londonu 2012. i zlato na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeru 2016. godine.

O ukazanom povjerenju Mikela Ristoski izjavila je: „Izuzetna mi je čast i ukazano veliko povjerenje da ću 24. kolovoza moći ponosno nositi hrvatski stjeg na otvaranju 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju.  

Malo je sportaša koji na taj način dobivaju priznanje za svoje sportske uspjehe, a raduje me da ću baš među njima biti ja kao prva sportašica iz Pule i Istre. Uz mnoge moje sportske uspjehe čast da hrvatski stjeg nosim na Olimpijskom stadijonu biti će svojevrsan vrhunac moje sportske karijere, kao i obveza da na igrama dam sve od sebe kako bih osvojila još jedno paraolimpijsko odličje“, zaključila je paraolimpijka Mikela Ristoski.


30.06.2021 13:49:59

Facebook Twitter Instagram