Vijesti

Milijarda ustaje

Posljednjih osam godina gradovi diljem Hrvatske sudjeluju u svjetskoj kampanji pod nazivom „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“. Ova kampanja je tijekom godina prerasla u pokret, a akcije se provode u preko 200 zemalja svijeta. Njihov glavni cilj je osvijestiti važnost pravovremenog prepoznavanja i sprječavanja svih oblika nasilja nad ženama.

Upravo su zato Udruga Brod i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda i ove godine organizirali obilježavanje ove važne kampanje.

U petak, 14. veljače. 2020. godine, od 10 do 12 sati organizirano je druženje na Korzu u Caffe baru „Beerc“. Tamo su se okupile mnoge Brođanke i Brođani kako bi podržali ovu kampanju.

Anamarija Matanović iz udruge Brod je istaknula kako već osam godina sjajno surađuju sa povjerenstvom za ravnopravnost spolova grada Slavonskog Broda u organizaciji ove kampanje.

Nazočni su bili i predstavnici grada. Zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda, Tea Tomas je istaknula kako je u zadnjih dvanaest godina globalno postignuto jako malo na području smanjenja broja nasilja nad ženama.

Policijska uprava Brodsko-posavska, na čelu sa načelnikom Valićem je također bila prisutna i podržala ovu kampanju. Službenik za odnose s javnosti Krešimir Šimić je istaknuo kako je hrvatska policija u svakom trenutku, dan i noć, spremna odazvati se pozivu svih žrtava nasilja.

 

14.02.2020 11:45:00

Facebook Twitter Instagram