Vijesti

Ministarstvo: Roditelji mogu biti uz djecu za vrijeme bolničkog liječenja

Kako su priopćili iz Ministarstva zdravstva - uz teško bolesnu djecu cijelo vrijeme trajanja epidemije dopušten je boravak roditelja, a u županijama gdje je zbog nepovoljne epidemiološke situacije zabranjen posjet bolnicama, roditelji mogu svakodnevno biti uz djecu 15 minuta. 

U ovakvim epidemiološkim okolnostima u tim županijama, to je najviše što se može učiniti kako bi se omogućilo svakodnevno viđanje i druženje djece s roditeljima, istiću iz Ministarstva.

Navedeno vrijeme trajanja posjeta, ekspertna skupina sastavljena od psihologa, epidemiologa, pedijatara i infektologa, preporučuje kao granično vrijeme za sprječavanje eventualnog prijenosa virusa u zatvorenim prostorima gdje boravi istodobno više osoba.

Uz to, bolnicama je naloženo da trebaju osigurati svakom roditelju susret s njegovim djetetom. Sve te okolnosti imala je na umu stručna skupina koja je Ministru zdravstva predložila ovu mjeru kao optimalnu u ovim vremenima.

"Kao ministar zdravstva glede ovog pitanja poklonio sam puno povjerenje stručnjacima koji su predložili optimalno rješenje kojim bi se omogućio svakodnevni susret roditelja s djecom koja se liječe u bolnicama u kojima je inače zabranjen posjet zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Vjerujem da će se i u tim dijelovima Hrvatske što prije okolnosti promijeniti na bolje pa će se otvoriti prostor i za duže druženje roditelja s djecom na bolničkom liječenju" izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Svim bolnicama na koje se odnosi ova mjera iz Ministarstva zdravstva upućen je naputak o organiziranju posjeta roditelja bolesnoj djeci, dodaje se u priopćenju.

Izvor: Hina.hr 

 

01.07.2020 18:23:00

Facebook Twitter Instagram