Vijesti

Mjesni domovi kao mjesta okupljanja građana

 Gradonačelnik Mirko Duspara prepustio je čast rezanja crvene vrpce djevojčici iz naselja na jučerašnjem otvorenju mjesnog doma u naselju Zrinski Frankopan.

Naime, završena je rekonstrukcija i nadogradnja u vrijednosti od preko 2 milijuna kuna, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jer su dobili i novu, veću dvoranu, uz nekoliko ureda, malu dvoranu, čajnu kuhinju, toalete te poseban toalet za osobe sa invaliditetom.

Što se tiče mjesnih domova, većinom su obnovljeni ili rekonstruirani na području cijeloga grada, a od prioriteta se nameću onaj u Malom Parizu i mjesni dom u Podvinju koji čeka natječaj za energetsku obnovu. Na taj način građani imaju mjesta koja mogu koristiti za svoje potrebe- bilo da ih iznajmljuju za različite proslave ili se pak koriste za sportske program poput plesa i različitih fitness programa.

Cijene najma određuje svaki mjesni odbor zasebno, ovisno o tome kakve je kvalitete ponuda- gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo da su, primjerice, mjesni domovi u naselju Kolonija i Livada najbolje opremljeni stoga i koštaju nešto više, no najbitnije je da su stalno u funkciji na korist lokalne zajednice.

Također, na zemljištu preko puta novog doma u naselju Zrinski Frankopan gradit će se i prva osnovna katolička škola nakon što je Grad Slavonski Brod zemljište sa pravom građenja dao u najam biskupiji. To će zasigurno podići i kvalitetu života, osobito za mlade obitelji- primjerice, u blizini su zgrade za mlade, vrtić, a uskoro će tu biti i škola.

11.05.2022 12:45:59

Facebook Twitter Instagram