Vijesti

Mladi Brođani prvaci Plazma Sportskih igara mladih

 Split je ovih dana postao centar amaterskog sporta Hrvatske u kojem su se u sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih okupili najbolji mladi sportaši i sportašice osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Državna završnica odigrava se do 22. kolovoza na sportskim terenima diljem Splita u sedam sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009 godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u rukometu i odbojci.

Sva natjecanja i boravak djece u Splitu organizirani su prema preporukama HZJZ i Civilnog stožera RH. Velika završnica Coca- Cola Cup 2020. igrala se u 3 kategorije: dječaci 2002. godište i mlađi, djevojke 2005. godište i mlađe, te dječaci 2005. godište i mlađi. Kup sistem turnira razigravao se na nogometnim igralištima diljem Splita, a velika finala uz izravan prijenos na SK televiziji održana su na igralištu FESB-a. Prvi su na teren istrčali dječaci godište 2002. i mlađi i u napetoj utakmici ekipa Hladan Tuš iz Slavonskog Broda pobijedila je ekipu OPG Franjić iz Bjelovara. Drugo finale bilo je rezervirano za djevojke, a veliki međimurski ogled završio je rezultatom za 2:1 za Međimurske lepe puce iz Čakovca protiv NŠ Međimurje iz Čakovca.

U trećoj i posljednoj utakmici velike državne završnice igrale su ekipe

MNK Good Times iz Jastrebarskog i MNK Koprno iz Šibenika, a pehar prvaka ponijeli su dječaci iz Šibenika. Bronce su osvojile ekipe Hrvatski sindikat pošte iz Osijeka, ŽNK Lideri iz Zagreba i Družba Pere Kvržice iz Bjelovara. Sve ekipe bodrili su Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić , Voditelj javnih i regulatornih poslova Coca-Cola HBC Adria, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom za Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa , Središnji državni ured za šport, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji su najboljima dodijelili medalje i pehare.

‘’Coca-Cola Cup je očekivano najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i jako smo ponosni što smo od ove godine u suradnji s UEFA pokrenuli i kategoriju ženskog nogometa. Inkluzija te promicanje jednakosti i sportskih vrijednosti su važne odrednice Plazma Sportskih igara mladih koje će uz cijelu

situaciju ove godine opet imati rekordni broj sudionika. Sretni smo što ćemo i ovu sezonu uspješno privesti kraju, primarno na radost svih naših mladih sudionika’’ istaknuo je Zdravko Marić.

 

Plazma Sportske igre mladih uz suradnju s UEFA veliku podršku imaju i Aleksanderu Čeferinu, predsjedniku UEFA koji je u prosincu prošle godine proglašem ambasadorom Igara.

 

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 170 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravali su se od siječnja do lipnja.

Plazma Sportske igre mladih u protekle 24. godine godine okupile su 2 milijuna sudionika koji uz draž natjecanja i druženja s vršnjacima imaju priliku dobiti edukacije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova u sklopu velike preventivne akcije ‘’Budi navijač, a ne razbijač’’ o važnosti fair playa i pravilnog navijanja na sportskim terenima. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom te sprječavanju nasilja i diskriminacije, Igre provode i kroz veliki projekt ''Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu.

 

20.07.2020 08:52:42

Facebook Twitter Instagram