Vijesti

Mladi brodski kajakaši nastupaju na Turniru olimpijskih nada

 Jedino međunarodno natjecanje koje nije otkazano u ovoj ludoj godini biti će Turnir olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste.

 
Natjecanje će biti održano u Szegedu na regatnoj stazi Maty-er koja slovi za najbolju svjetsku regatnu stazu. Upravo na spomenutoj stazi je protekle 2019. godine bilo održano svjetsko seniorsko prvenstvo i kvalifikacije za olimpijske igre, a na kojem su nastupila dva člana Olimpika, Antun Novaković i Marko Lipovac. Početak programa je u četvrtak, a sve završava u nedjelju sa finalnim utrkama na 200m.
 
Nastupit će četiri  člana KKK Olimpik, i to prošlogodišnje finalistice Leona Pavlešin i Antonela Orkić, Luka Lipovac i po prvi puta u dresu reprezentacije Mihael Veočić. Sa njima će i njihov trener Marko Lipovac koji je tako dobio priliku na navedenom natjecanju obnašati ulogu trenera mlade reprezentacije.
 
Sportaši su trenirali punih 11 mjeseci za ovo natjecanje. Pripreme su krenule još 15. listopada prošle godine, treniralo se često prije i nakon školskih obaveza, a od početka lipnja i do tri puta dnevno. Koristili smo osim rijeke Save i ribnjaka pored Oriovca gdje smo veslali i gradske bazene gdje smo zimi odrađivali treninge plivanja, polojski nasip i Brodsko Vinogorje za trkačke treninge te klupsku teretanu. Iza nas je veliki rad i sportaši putuju spremni i u dobroj formi. 
 
Medalju čekamo još od 2013. kada je  Antun Novaković sjajnim utrkama došao do dvije zlatne medalje.
 
Svi rezultati mogu se pratiti na Facebook stranicama kajak kanu kluba Olimpik.
 
 
 
15.09.2020 08:45:32

Facebook Twitter Instagram