Vijesti

Monika Pleša potpisala za novi klub u njemačkom Karlsruheu

Perspektivna mlada Brođanka Monika Pleša, kajakašica i bivša članica brodskog kajak kanu kluba Olimpik koja je sa obitelji prije 2 godine odselila u Njemačku pokazuje sve veći napredak. Nakon što je sjajne rezultate postizala u dresu Ingolstadta (Kayak canoe club Donau Roder) gdje je ostvarila plasman u A finale prvenstva Njemačke nije ostala nezapažena u radaru trofejnog i poznatog Njemačkog kluba Karlsruhea koji vrhunski radi sa sportašima od najmlađih uzrasta.

Klub je Rheinbruder Karlsruhe, nalazi se u gradu Karlsruheu u pokrajini Baden-Württemberg. Jedan je od najuspješnijih klubova Njemačke, čiji su sportaši osvajači mnogobrojnih medalja ne samo na prvenstvu Njemačke, nego i na europskim i svjetskim natjecanjima. Klub broji veliki broj sportaša i 6 trenera koji sa njima rade. Svaki trener ima svoju grupu sportaša. Monika je u zimskom prijelaznom roku tako preselila iz Ingolstadta u Karlsruhe što je njen četvrti klub u karijeri (Marsonia, Olimpik i Donau). 

Monika nam je rekla da trenutno pohađa sportsku gimnaziju - Gdje imam pravo dva puta tjedno na trening prije škole, što znači da utorkom i četvrtkom nemam prva dva sata škole, nego treniram. Od ponedjeljka do petka treniramo također dva puta popodne, dok subotom treniramo cijeli dan, odnosno 2 puta prije podne i 2 puta poslijepodne. Nedjelja je slobodna. Naravno da svaki tjedan treninga ne izgleda isto, sve zavisi u kojoj fazi treninga se nalazimo. Cilj za ovu sezonu je pokušati kvalificirati se za juniorsku reprezentaciju Njemačke, što će naravno biti veoma teško s obzirom da je konkurencija strahovito velika i jaka te da se ja nalazim u prvoj godini juniora. No nije nemoguće. Kao što sam vec spomenula, to je cilj koji sam si sama postavila i dat cu sve od sebe da ga ostvarim. Sve u svemu mogu reći da sam veoma zadovoljna i sretna ovdje, te da nisam požalila što sam učinila ovaj korak u mom životu.-

Njezini prijatelji iz KKK Olimpik žele joj puno uspjeha u novm klubu.

Facebook Twitter Instagram