Vijesti

MPS BRđani poziva na jedanaestu Večer pjesme i folklora

MPS Brđani iz Klokočevika nastavlja s održavanjem tradicionalne manifestacije Večer pjesme i folklora koja će se ove godine održati 11. put. U petak 18.1. održat će se ocjenjivanje crnog i bijelog vina lokalnih vinara, prijave za sudjelovanje u ocjenjivanju primaju se do 16h u mjesnom domu. Nakon ocjene slijedi druženje uz degustaciju ocijenjenih vina. U subotu 19.1. povorka jahača kreće u 12h od nogometnog igrališta prema kraju sela, uz nekoliko postaja kroz selo. U 17h očekujemo dolazak Vinobusa, koji zadnjih nekoliko godina ne zaobilazi naše selo.

Program nastupa KUD-ova i pjevačkih skupina započinje u 19h blagoslovom vinove loze ispred doma, a uz domaćina sudjelovat će: ŽPS Brđanke-Klokočevik, ŽPS Zadubravke- Zadubravlje, KUD Vesela Šokadija-Lapovci, KUD Slavonija-Staro Topolje, FAB Slavonski Brod, PS Etno udruga-Petrovo Polje, MPS Starotopoljani- Staro Topolje i Gabriel Županić – samičar.

Nakon programa za zabavu će se pobrinuti svima poznata grupa Sataraš. Za sve posjetitelje i goste prije početka programa osigurana je besplatna konzumacija domaćih proizvoda: rakija, vino, pečena slanina i kobasica. Ulaz je simboličnih 10 kuna.


Facebook Twitter Instagram