Vijesti

MPS 'Starotopoljani' osvojila drugo mjesto na festivalima u Sisku i Subotici

Iznimno uspješan vikend imali su članovi MPS Starotopoljani. Prvo su u subotu u Sisku, u dvorani Miroslav Miletić Glazbene škole Frana Lhotke, na 15. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava, u kategoriji izvorne pučke glazbe, osvojili drugu nagradu. U ovoj su kategoriji sudjelovali: Pjevačka skupina „Ivančice“ KUD-a „Kupljenovo“, Kupljenovo, Ženski pjevački sastav KUD-a „Pleso“, Velika Gorica, Ženski vokalni sastav „Rudarice“ KUD-a „Rudar“, Glogovac, Mješovita pjevačka skupina KUD-a „Bektež“, Bektež, Muška vokalna skupina KUD-a „Katruže“, Ivanovec, Ženska pjevačka skupina KUD-a „Sv. Antun“, Zadobarje, Pjevačka skupina KUD-a „Požeška dolina“, Požega, Pjevačka skupina „Hrvatska žena“, Garešnica i Ženska pjevačka skupina KUD-a „Vrbje“, Vrbje.

 

U dvodnevnom programu Susreta predstavilo se 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća Pjevačka skupina Češke besede Sisak. Više od 350 pjevača sudionika svoj su nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine.

 

Nakon kratkog odmora, Starotopoljani su se jučer zaputili u Suboticu, na 'Festival tradicijskog pjevanja' u organizaciji HKC 'Bunjevačko kolo'. Gosti programa bila su još neka  društva iz Hrvatske: MVS KUD-a 'Tena' 'Bećarine' Đakovo, koji su i proglašeni za najbolju pjevačku skupinu, a MPS 'Starotopoljani' je opet osvojila drugo mjesto.

 

Sretni i ponosni vratili su se u Staro Topolje, a predsjednik skupine Igor Smolčić je istaknuo – Ništa od ovoga nije slučajno, godine rada su za nama, a za ovaj uspjeh su zaslužni i naši umjetnički voditelji, pokojni Ivan Maglica Luša, zatim Neno Seletković i sada Željko Norac. Nema puno vremena za odmor, do kraja godine imamo još dosta nastupa, promoviramo našu novu pjesmu i spot 'Fićura', a uskoro ćemo opet u studio – rekao je Smolčić.

12.11.2018 21:26:00

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija