Vijesti

Muzeji diljem Hrvatske u petak otvaraju svoja vrata

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, od 18.00 do 01. sat po trinaesti put, organizira manifestaciju Noć muzeja.

U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. godine koncipirana je i ove godine kao dinamična manifestacija s bogatim programima u muzejima i drugim baštinskim ustanovama i događanjima na otvorenim pozornicama i trgovima u hrvatskim gradovima i mjestima. Okvirna tema ovogodišnje NOĆI MUZEJA je Muzeji i sport.

Poticaj za temu Noći muzeja 2018. proizašao je i iz trenutka sadašnjosti; Europsko prvenstvo u rukometu održat će se u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, a XXIII. Zimske olimpijske igre održat će se u južnokorejskom gradu Pyeongchangu od 9. do 25. veljače 2018. godine.

U sportskom ozračju, Hrvatsko muzejsko društvo poručuje sportašima, navijačima, muzealcima iposjetiteljima da i ove godine posjete bogate programe u hrvatskim muzejima u trinaestoj po redu Noći muzeja na temu sporta.

Programi Noći muzeja u Slavonskom Brodu su u organizaciji Muzeja Brodskog Posavlja i srodnih institucija. 

 

No automatic alt text available.

 

 

 

Facebook Twitter Instagram