Vijesti

Na blagdan Tijelova nastavak programa 54. Brodskog kola

54. Brodsko kolo nastavlja sa cvojim planiranim programskim aktivnostima. Podsjetimo, ova značajna manifestacija je započela još u siječnju u Sikirevcima, potom je u travnju održana Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije, Baranje i Srijema u Slavonskom Brodu.

Programi se nastavljaju u četvrtak 31. svibnja kad se, već tradicionalno uz Svetkovinu Tijelova Blagoslivljaju i posvećuju programi Brodskog kola. Svečanost započinje u Velikoj crkvi na Sv. Misi u 10,00 sati, a potom se u Tijelovskoj procesiji, ulicama grada ide do Male crkve gdje je i završni Blagoslov, te veliko Brodsko kolo u crkvenom dvorištu.

U Osnovnoj školi Antun Mihanović biti će 3. lipnja održan program „Igra kolo maleno“, smotra je to dječjih folklornih skupina, a program započinje u 17,00 sati i sudjelovat će 19 skupina malih folkloraša sa područja BPŽ, a imat ćemo i goste i to iz Umaga, Lasinje, Zagreba i Kutine.

Odaziv ovolikog broja dječjih folklornih skupina ipak ohrabruje s obzirom da smo pomalo zabrinuti sa trenutačnim stanjem kada su u pitanju odrasli folkloraši na području naše županije. Stoga organizatori pozivaju građane našega grada da budemo zajedno u školsko sportskoj dvorani OŠ Antuna Mihanovića u nedjelju 3.6. u 17,00 sati, te da ohrabrimo i podržimo naše najmlađe, jer smo svjesni da bez njih uskoro nećemo imati ni odraslih folkloraša, izvijestili ssu organizatori Brodskog kola. 

 

Facebook Twitter Instagram