Vijesti

NA GRANIČNOM PRIJELAZU PRONAĐENE SMRZNUTE PTICE

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 1. listopada, oko 14.15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u zajedničkoj suradnji policije i carine obavljena je granična kontrola vozača i teretnog vozila (BiH registracijskih oznaka). Prilikom kontrole, službenik carine je u prostoru kabine uočio sadržaj prekriven folijom. Daljnjim pregledom carinik je pronašao 60 kilograma smrznutih ptica (prepelica), koje je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Službenici carine su protiv 46-godišnjaka podnijeli prekršajni nalog, koji je platio novčanu kaznu, obzirom da je prekršio odredbe Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.

OSUMNJIČENA ZA KRAĐU IZ TRGOVINE

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 2. listopada, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom, potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela krađe. Istoga dana, u vremenu od 17.30 do 18 sati, u Slavonskom Brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, osumnjičena je iz trgovine ukrala motornu pilu, u vrijednosti više tisuća kuna. Policijski službenici su ukradenu motornu pilu oduzeli i vratili odgovornoj osobi u trgovinu, a protiv osumnjičene 18-godišnjakinje podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


POLICAJCI UKRADENE MOBITELE I LAPTOPE VRATILI VLASNIKU

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, potvrdivši sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe. Policija sumnjiči 20-godišnjaka, da je dana 26. rujna, u noćnim satima, provalio u trgovinu u Novoj Gradiški iz koje je ukrao više mobitela i dva prijenosna računala. Policijski službenici su od osumnjičenog oduzeli ukradene predmete, koje će vratiti vlasniku. Također su od tri osobe oduzeli mobitele, koje su osobe kupile od počinitelja kaznenog djela, ne znajući da se radi o ukradenim mobitelima. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


SLETIO S KOLNIKA ZBOG NEPRILAGOĐENE BRZINE

Dana 2. listopada, oko 23.55 sati, u Bartolovcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 20-godišnjak teško ozlijeđen. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je do prometne nesreće došlo, jer je 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine, u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem vozila, te sletio s kolnika. Vozilo je potom udarilo u prometne znakove, ogradu obiteljske kuće i spremnik za smeće. Odbačeni dijelovi ograde, znakova i sl., oštetili su cvijetnjak, stablo i parkirani moped u dvorištu jedne obiteljske kuće. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 20-godišnjak, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka dostavljaju prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.


PRONAĐENE KOSTI

U Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko posavske, jučer je dojavljeno, da su (dana 3. listopada), oko 9.50 sati, djelatnici poduzeća iz Slavonskog Broda, prilikom radova iskopa zemlje u Slavonskom Brodu, u Ulici Šetalište braće Radić, na savskom nasipu, uočili kosti. Radi se o više komada kostiju za koje se pretpostavlja da su ljudske. U suradnji Županijskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu obavljen je očevid, te se nastavlja postupak utvrđivanja bitnih činjenica vezanih uz spomenuti pronalazak kostiju.


Facebook Twitter Instagram