Vijesti

Na Tijelovskoj misi posvećeni programi 56. Brodskog kola

Danas, na blagdan Tijelova, u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći služena je svečana sveta misa i slavljenje Tijelova, a tom su prigodom posvećeni programi ovogodišnjeg 56. Brodskog kola. Ove godine zbog specifičnih okolnosti izostaje svečana Tijelovska procesija u kojoj su proteklih godina sudjelovali folkloraši u nošnjama kao i veliko Brodsko kolo u crkvenom dvorištu.

No, kako najavljuju organizatori, već za vikend nas očekuje još jedan od programa Brodskog kola: na središnjem brodskom trgu u 19,30, članice i članovi Folklornog ansambla Broda, glavni organizatori svih programa Brodskog kola, održat će kraći prigodan folklorni program, kojom prilikom će biti nagrađeni vlasnici izloga lokala i terasa koji su i ove godine za Brodsko kolo prikladno i u etno stilu uredili svoje prostore. Radi se o akciji koju je osmislila i provela Turistička zajednica BPŽ uz pomoć Obrtničke komore BPŽ i Folklornog ansambla Broda.

U slučaju nevremena i kiše ovaj program će se održati u Radničkom domu.

Inače, sama manifestacija Brodsko kolo se sastoji od 12 priredbi i održava se tijekom cijele godine. Jedan program ovogodišnjeg 56. Brodskog kola je održan u Sikirevcima, Smotra pučkih igrokaza, još početkom siječnja.

Organizatori programa imaju planirane i programe za listopad i prosinac, te se nadaju da bi ipak još tijekom ljeta i jeseni uspjeli održati i neki od propuštenih, a predviđenih programa, te da će i ovogodišnje 56. Brodsko kolo, na taj način ipak biti dostojno obilježeno.

11.06.2020 11:42:00

Facebook Twitter Instagram