Vijesti

Najbolji županijski sportaši i ekipe u 2018. godini su: Antun Novaković, Vanesa Tot, KKK Olimpik i ŽNK Viktorija

Zajednica športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije organizirala je danas u prostorijama brodske HVIDRE svečano proglašenje najboljih sportskih djelatnika, najuspješnijih sportašica, sportaša, ekipa, školskih sportskih društava, te darovitih sportašica i sportaša  Brodsko-posavske županije u 2018. godini. Povodom  svečanosti  otvorenja i proglašenja najuspješnijih sportaša u 2018. godini, nazočne su pozdravili predsjednik Zajednice  sportskih udruga i saveza  Brodsko-posavske županije  prof. Zvonimir Markotić, te župan Danijel Marušić.  

Temeljem postignutih sportskih rezultata pojedinaca i ekipa tijekom protekle godine, Povjerenstvo za Izbor najuspješnijih sportaša i sportašica za  2018., dostavilo je svoj prijedlog  Izvršnom odboru  Zajednice, koji je prijedloge razmotrio te donio Odluku  o proglašenju najuspješnijih sportaša i  ekipa  Brodsko-posavske županije u 2018. godini.

 

Najuspješniji županijski sportaši su  Antun Novaković iz KKK Olimpik, Marko Lipovac KKK Olimpik i Borna Mađarević iz Karate kluba Slavonski Brod. Najuspješnije županijske sportašice su Vanesa Tot iz KKK Marsonia, Nataly Pavlešin iz KKK Olimpik i Brigita Bakić iz KKK Marsonia.

 

 

Najuspješnija  ženska  sportska  ekipa je  ŽNK Viktorija Slavonski Brod, druga je ekipa ŽKK Brod na Savi, Slavonski Brod, a treća ŽKK Obrtnik, Slavonski Brod.  Najuspješnija  muška  sportska  ekipa  je  KKK 'Olimpik' Slavonski Brod, druga je ekipa STK 'Obrtnička škola-Brod', a treći MNK Brod 035, Slavonski Brod.

 

 

Kao značajno priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta, koje se svake godine dodjeljuje pojedincima i sportskim udrugama, kao nagrada za životno djelo  u području sporta i obljetnice, nagrada Zajednice športskih udruga i saveza je dodijeljena Milanu Koliću iz Radovanja i Ivanu Kuliću iz Slavonskog Broda.

 

 

Nagradu za najuspješniji rezultat mlađih dobnih uzrasta dobili su ŽKK Brod na Savi iz Sl. Broda, MNK Brod 035 iz Sl. broda i Karate klub Slavonski Brod. Nagradu za najuspješniji rezultat pojedinaca dobili su: Petra Karij, ŠK Strmac, Darko Erceg, KKK Marsonia, Marko Bajan, RK Brod, Šimun Marić, RK Brod, Leona Pavlešin, KKK Olimpik, Mihaela Lazić, ŽKK Brod na Savi.

 

Pisana priznanja su dodijeljena i  mladim županijskim darovitim sportašima, te najuspješnijim županijskim školskim sportskim društvima u konkurenciji osnovnih i srednjih škola. U kategoriji osnovnih škola to je OŠ 'Dragutin Tadijanović', Slavonski Brod, a u kategoriji srednjih škola to je Srednja medicinska škola, Slavonski Brod. Najuspješniji    županijski    sportaš  s  invaliditetom je Željko Brica iz Slavonskog Broda, član OKI 'Marsonia'.

 

Na kraju se skupu ispred svih nagrađenih sportaša i sportašica obratio i zahvalio gospodin Ivan Kulić, dobitnik nagrade za životno djelo rada u sportu.

 

29.01.2019 09:34:00

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija