Vijesti

Nakon duge i teške borbe, napustio nas je legendarni Kićo

Sa tugom javljamo da je hrvatski pjevač, gitarist i skladatelj Krunoslav Kićo Slabinac preminuo u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Posljednjih mjeseci nekoliko je puta bio operiran u zagrebačkom KBC-u. Iako je zahvat bio uspješno izveden, oporavak nije išao kako se očekivalo. Glazbenik je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca, objavio je Jutarnji list.

Slavonski glazbenik proteklih mjeseci još je nekoliko puta bio operiran, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, liječnici su ih u više navrata spremali i za ono najgore. Iza Kiće su ostali njegovi neutješni sinovi Pavao (41) i Ivan (39), prijatelji i brojni obožavatelji.

Kićo je rođen je u Osijeku 1944. godine, a radi se o glazbeniku čija se karijera protezala na više od 40 godina.

Osnivač je električarskog rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspjehe u karijeri.

Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju glazbenu karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya.

Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom "Više nećeš biti moja", kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri.

Tijekom svoje preko četrdeset godina duge karijere, Kićo je ostvario suradnju s brojnim autorima poput Arsena Dedića, Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića i mnogih drugih.

Krunoslav Slabinac vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove skladbe "Plavuša", "Pokloni mi jedan dan", "Zbog jedne divne crne žene", "Tri slatke riječi" postale su veliki hitovi.

13.11.2020 09:59:00

Facebook Twitter Instagram