Vijesti

Narkotici i kolekcija vatrenog oružja u Požeško-slavonskoj županiji

Policijska uprava Požeško-slavonska je dovršila dva kriminalistička istraživanja.

U prvom je otkriven nasad marihuane...

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, 47-godišnjak je u subotu 10. listopada 2020. oko 17.50 sati na području Pakraca na zapuštenoj poljoprivrednoj površini zatečen u  obilasku nasada nekoliko stabljika konoplje cannabis marihuane.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

U drugom, otkrivena kolekcija vatrenog oružja...

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca koji je u nedjelju 11. listopada 2020. oko 20 sati u mjestu Dragović, pod utjecajem alkohola od 1,49 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka te sletio u kanal. Prilikom očevida policijski službenici su u vozilu pronašli streljivo i dvije puške od kojih jednu nelegalno posjeduje. Također su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva prilikom čega su pronađeni puškomitraljez, dvije automatske puške, nosač cijevi puškomitraljeza, prepravljena puška, dva komada zaštitnih usta cijevi poluautomatske puške, tri spremnika, ručno rađena kubura, tri koluta detonirajućeg štapina, uređaj za punjenje redenika za puškomitraljez, nastavak za izbacivanje ručne obrambene bombe i 765 komada streljiva.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kao i prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja vozilom i vožnje pod utjecajem alkohola.

13.10.2020 09:00:00

Facebook Twitter Instagram