Vijesti

Nastava na brodskim fakultetima i Veleučilištu ostaje na daljinu, upute za polaganje ispita

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u svojim uputama za preddiplomsku, diplomsku i poslijediplomsku nastavu na sveučilištima navodi kako je nužan (neizbježan) boravak u ustanovi neophodno organizirati tako da se u što većoj mjeri osigura socijalno distanciranje, a nužna je i pojačana osobna higijena i higijena prostora. Neophodno je držati razmak najmanje dva metra od drugih osoba, a prostorija u kojoj se boravi treba biti što veća i prozračna - u njoj ne treba boraviti više od deset osoba istovremeno, uz međusobni razmak od dva metra.

Preporuka je da sve aktivnosti nastave, uključujući polaganje ispita i administrativne poslove, koliko je god moguće neophodno je provoditi e-komunikacijom i telefonom te izbjegavati susrete uživo, a pogotovo grupiranja studenata i/ili nastavnika. Posebno se preporučuje ostanak kod kuće i nastava na daljinu studentima i nastavnicima s kroničnim bolestima, te onima čiji roditelji ili ukućani imaju takve bolesti ili su starije životne dobi.

Kakva je situacija s odvijanjem nastave i polaganje ispita na brodskom Strojarskom fakultetu kao i Veleučilištu doznali smo od prodekana Željka Ivandića, odnosno dekana Krunoslava Mirosavljevića, a izjave su u nastavku:

13.05.2020 18:07:31

Facebook Twitter Instagram