Vijesti

Natjecanje iz engleskog jezika u gimnaziji Matija Mesić

Danas je u prostorima gimnazije Matija Mesić u Slavonskom Brodu održano natjecanje iz Engleskog jezika.

Profesorica engleskog i njemačkog jezika Verica Milinović, koja je ove godine tajnica upanijskog povjerenstva za engleski jezik, nam je istaknula kako je slavonskobrodska gimnazija domaćin ovog natjecanja preko trideset godina.

Mladi u Hrvatskoj puno bolje savladavaju engleski jezik nego, na primjer njemački. Razlog toga je upravo pristupačnost engleskog jezika kojime su svakodnevno okruženi.

Na žalost, čak i kada bi se kvalificirali na državnu razinu ovog natjecanja i na njemu postigli dobar rezultat, natjecanje ne donosi bodove koji bi pomogli prilikom upisa na fakultet. Unatoč tome, u životopisu imati dobar rezultat sa natjecanja nikako nije na odmet. Dakle motivacije ne nedostaje.

Neku su se učenici čak i nekoliko godina pripremali za ovo natjecanje kada su saznali da moraju čekati, na primjer, osmi razred kako bi mu pristupili.

Želimo puno sreće natjecateljima, a više o samom natjecanju, njegovom formatu, koliko je zahtjevan, kao i kako su ga doživjeli sami učenici koji su mu pristupili možete čuti u našim vijestima, kao i u Slavonskom Pulsu u 16 sati.

03.03.2020 13:41:00

Facebook Twitter Instagram