Vijesti

Ne zatvarajmo oči pred nasiljem - poruka javne tribine HDZ-ove Zajednice žena

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. godine kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene, a djelatnica suda teško je ozlijeđena-..

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama za cilj ima osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama. Riječ je o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti na svim razinama vlasti u svim društvenim sferama. 

Tim je povodom Zajednica žena Katarinska Zrinski BPŽ održala javnu tribinu kojom su pokušali senzibilirati javnost o ovom problemu s kojim se susreću sve zemlje i sva društva. Razlikujemo se samo po tome koliko smo kao društvo i država spremni zaštititi svoje građane, njihova prava i slobode. Kako su se složili svi sudionici tribine - Vlada RH odlučna je u borbi protiv svih vrsta nasilja, postoji snažna politička volja, a to se može vidjeti kroz značajan napredak kroz usvajanje, izmjene i primjene Zakona. 

21.09.2021 18:55:34

Facebook Twitter Instagram