Vijesti

Nema sumnje - Novogradiško glazbeno ljeto je najbolja kulturno-zabavna manifestacija u županiji

Uzevši u obzir kvalitetu izvođača, organizaciju, popratne sadržaje, broj posjetitelja i pozitivnu energiju koja pršti na sve strane, naš izvještaj iz Nove Gradiške možemo završiti jedinim logičnim zaključkom - 'Novogradiško glazbeno ljeto' izraslo u najbolju kulturno-zabavnu manifestaciju u našoj županiji. Raznovrsni, bogati i kvalitetno osmišljeni četverodnevni programi okupljaju tisuće posjetitelja, zadovoljni su obrtnici, izlagači na sajmu, mali craft pivari, udruge, članovi KUD-ova i svi koji sudjeluju u ovom spektaklu. 

Prvu večer ovogodišnjeg, 23. Novogradiškog glazbenog ljeta otvorili su rockeri. Zagrijavanje je krenulo uz domaći Jocker band i svima dobro znane Unimogse, nakon čega je publiku u trans bacio izvrstan nastup  grupe S.A.R.S. Drugi dan programa ponudio je tradicionalnu tamburašku večer, u kojoj su nastupili TS Tkanica, TS Satir, Klapa Cambi, 'kraljica sevdaha' Hanka Paldum i Učiteljice. Prije glazbenog programa održano je i službeno otvorenje 'Novogradiškog glazbenog ljeta', uz brojne uzvanike, među kojim je bio predsjednik SDP-a Davor Bernardić, župan BP županije Danijel Marušić, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković i mnogi drugi. 

Gradonačelnik Vinko Grgić je poželio posjetiteljima i gostima dobrodošlicu u Novu Gradišku, te istaknuo – Nova Gradiška živi sa nizom manifestacija, ali ova je dominatna, jer ako pitate naše sugrađane, vidjet ćete da oni planiraju godišnje odmore upravo za ovu manifestaciju, koja je postala dominantno mjesto za dobru zabavu u ovom dijelu Slavonije. Ja sam sretan i ponosan zbog svih koji sudjeluju u organizaciji ove manifestacije. Ključan je dobar i pozitivan odnos prema svima.- 

Subotnji program je počeo tradicionalnim Festivalom “Djeca pjevaju hitove”, a u večernjim satima pred krcatim trgom nastupili su Rockeri, Željko Bebek i Plavi orkestar.  Završni dan programa bio je posvećen tradiciji. Na folklornoj večeri okupili su brojni KUD-ovi, prvo u svečanom mimohodu, a zatim i na glavnoj pozornici. Još jednom sve pohvale organizatorima za još jednu izvrsnu pripremljenu i odrađenu manifestaciju.

20.08.2018 10:20:09

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija