Vijesti

Nenad Bjelica: Želimo rekordnu 21. pobjedu

IZVOR: NK OSIJEK 

Bijelo-plavi nastavljaju lov na 21. pobjedu i matematičku potvrdu drugog mjesta. Nakon što su u prošlom kolu snovi ostali na potopljenom travnjaku u Velikoj Gorici, sada na svom Gradskom vrtu protiv Šibenika imaju priliku i matematički ispisati povijest. Utakmicu protiv društva sa Šubićevca najavio je Nenad Bjelica koji je u uvodu konferencije za novinare sportski čestitao Dinamu na tituli.

Čestitam Građanskom nogometnom klubu Dinamo na osvojenom Prvenstvu Hrvatske. O momčadi mogu reći da u ova dva dana nije bilo previše vremena za trening, više smo se bavili regeneracijom, pokušali dečke oporaviti od teškog terena kojeg smo imali u Velikoj Gorici.

Povratak na pobjedničke staze

Mile Škorić neće biti na raspolaganju za utakmicu protiv Šibenika, kao ni Jugović i Lončar koji su se priključili skupini igrača koji su duže vrijeme van stroja, dok bi se u kadar trebao vratiti Adrian Leon Barišić.

Izostankom nekoliko igrača pružit će se prilika onima koji su manje igrali, neovisno o tome hoće li ili neće ostati u klubu. Nas zanima osvajanje tri boda protiv Šibenika, pokušat ćemo poslati na travnjak najbolju moguću momčad koja je to fizički i psihički u ovom trenutku. Ne razmišljam hoće li igrati netko tko iduće godine neće biti u NK Osijek već samo o pobjedi, kako se vratiti na pobjedničke staze.

Najbolji plasman u povijesti

Iako je pitanje prvaka, za ovu sezonu, sada i matematički ostalo nedosanjani san, Bjelica naglašava da momčadi ne nedostaje motiva u preostala tri kola.

Puno smo rekorda srušili, a imamo i još puno onih koje želimo srušiti. Oni su da Ramon Mierez bude najbolji strijelac, da Ivica Ivušić ostane vratar s najviše čistih mreža, želimo ostati momčad koja je primila najmanje golova u prvenstvu, ostvariti rekordan broj pobjeda, poboljšati rekordan broj bodova… Motivi ne manjkaju, želimo ih dostići zbog sebe. Ova momčad zaslužuje dobar kraj sezone zbog svega što je pružila tijekom godine. Kada vidite da smo se do prije dva kola bili rame uz rame s Dinamom koji je najbolji u povijesti to još više govori o vrijednosti rezultata ove momčadi i onoga što je dala u proteklih deset mjeseci. Vjerujem da ćemo ostvariti najbolji plasman Osijeka u njegovoj 74-godišnjoj povijesti, za što nam treba još jedan bod, ali razmišljat ćemo samo o utakmici protiv Šibenika i pobjedi.

Osijek će protiv Šibenika čekati sve samo ne lagan zadatak budući da gosti sa Šubićevca u Gradski vrt dolaze rasterećeni nakon što su i matematički osigurali ostanak u HT prvoj ligi. 

Želimo pobijediti nakon tri remija i jednog poraza. Igramo protiv kvalitetne momčadi koja je i sa starim trenerom Rendulićem igrala kvalitetno, sada i s novim trenerom, uz malu promjenu sustava, igra kvalitetno. Mi gledamo sebe, želimo našim navijačima priuštiti zadovoljstvo i ostvariti tu 21. pobjedu koja bi bila rekordna.

10.05.2021 17:58:43

Facebook Twitter Instagram