Vijesti

Nikola Birač prvi na Karate 1 Youth League Venice 2022

U Veneciji, 09. do 11.12. 2022., održana je Svjetska liga za mlade uzrasta U14, kadete i juniore u borbama i katama. Na prvenstvu nastupilo je 2566 natjecatelja iz 58 država iz cijeloga svijeta.

 
Uz Europske zemlje nastupile su i prekomorske zemlje kao Kanada, Čile, Kolumbija, Velika Britanija, Malezija, Meksiko, Sjedinjene Američke države itd. Za uzrast U14 ovo je najkvalitetnije natjecanje u organizaciji Svjetske karate organizacije, a obzirom da se za ovaj uzrast ne organiziraju Europska i Svjetska prvenstva.
 
Za Hrvatsku reprezentaciju u borbama nastupili su Brođani Ana Lujić i Nikola Birač. Ana (juniorke -53 kg) u prvom kolu pobijedila je Talijansku predstavnicu rezultatom 4:0, u drugom gubi od Bugarke na izjašnjavanje sudaca pri rezultatu 0:0. Vrlo dobra Bugarka na žalost nije došla do finalne borbe a time je i Ani uskratila mogućnost da kroz repesažne borbe dođe do borbe za medalju.
 
Nikola je u kategoriji U14 -55 kg. u konkurenciji 53 sportaša iz 23 zemlje osvojio prvo mjesto. Zbog brojnosti sportaši su razvrstani na četiri grupe (poola). Nikola sa četiri pobjede nad protivnicima ( Rumunjska 4:3, Nizozemska 5:0, Poljska 5:1, i Ukrajina 8:0) osvaja prvo mjesto grupe. Za ulazak u finale u izvrsnoj borbi pobjeđuje Amerikanca rezultatom 5:3, a po mišljenju mnogih finale prije finala.
 
U finalnoj borbi pobjedom nad Bugarinom rezultatom 2:1 Nikola osvaja prvo mjesto i zlato nosi u Slavonski Brod. Sjajan rezultat ovog mladog sportaša koji već sad ima niz prestižnih rezultata, a ujedno je najava i budućih uspjeha za Brodski i Hrvatski karate sport.
14.12.2022 14:03:00

Facebook Twitter Instagram