Vijesti

NK Marsonia novi je hrvatski drugoligaš! Svladali favorizirano Trnje

 Slavonskobrodski nogometni klub Marsonia jučer je ispunio svoj dugogodišnji cilj i san, i ušao u viši rang natjecanja. Nakon niza godina provedenih u trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi istok, postao je dio druge Hrvatske nogometne lige. Naime, prema odluci Hrvatskog nogometnog saveza, u novoj će sezoni dosadašnja HT Prva liga i dalje imati deset klubova i zvat će se Hrvatska nogometna liga (HNL). Istodobno, Druga HNL postaje Prva nogometna liga (PNL), a novi treći rang natjecanja nosit će ime Druga nogometna liga (DNL). 

Uz Marsoniju, u Drugu ligu jučer je ušla i ekipa Međimurja, koja je svladala Hrvatskog Viteza iz Posedarja.

Tako će Drugu ligu u sljedećoj sezoni činiti ovih 16 klubova: Belišće, Bjelovar, Croatia Zmijavci, Dugo Selo, Grobničan, Hrvace, Marsonia, Međimurje, Jadran Luka Ploče, Jadran Poreč, Mladost Ždralovi, Opatija, Osijek II, Sesvete, Zagorec, Zrinski Jurjevac. 

Utakmica Marsonia - Trnje (Zg) odigrana je na SC Stanko Vlainić Dida pred gotovo dvije i pol tisuće gledatelja, a završena je s uvjerljivih 3:0 za brodski nogometni klub, golovima Marka Žuljevića u 8. i 68. minuti, te Selmira Mahmutovića u 78. minuti. 

Nogomet se tako na velika vrata vraća u Slavonski Brod, grad duge nogometne tradicije, koji bi trebao dočekati i novi Stadion kraj Save, dom NK Marsonia, a koji bi trebao imati 10.000 sjedećih mjesta i gradi se u fazama, sukladno financijskim mogućnostima Grada Slavonskog Broda. 

 

 

19.06.2022 08:45:00

Facebook Twitter Instagram