Vijesti

NK Marsonia osvojila Memorijalni turnir u Gornjoj Vrbi

Već 5. godinu za redom Nogometni klub Omladinac iz Gornje Vrbe organizira Memorijalni turnir „Jurić – Mioč – Ganjo“ za svoje bivše članove. Ove godine uz domaćina i općinskog susjeda iz Donje Vrbe, nastupila su i 2 hrvatska trećeligaša, Marsonia i Oriolik iz Oriovca. Nekako su svi vidjevši parove polufinala očekivali da će u utakmici za 1. mjesto igrati Marsonia i Oriolik, međutim, to se nije dogodilo.

Naime, Oriolik se u prvom polufinalu nije proslavio te je sa 4:2 poražen od vrlo dobrog Omladinca iz Gornje Vrbe. Za domaćina je Dejan Spasojević dao 2 gola, a po jednom su se među strijelce upisali Josip Ravlić i Anel Lošić, dok je dvostruki strijelac za Oriolik bio Josip Majstorić. U drugom polufinalu Marsonia je bez većih poteškoća s 3:0, ali tek u drugom poluvremenu svladala Zvonimir iz Donje Vrbe s 2 gola Ante Gudelja i jednim Almedina Bundavice. Tako su se u finalu našli domaćin i Marsonia, dok u 90. minuta igre nije bilo golova. U izvođenju penala bolja je bila ekipa trenera Špehara koja je slavila sa 4:3 te tako nakon Ruščice i Jelasa osvojila i treći turnir na kojem je nastupila.

Zašto Marsonia u 90. minuta protiv vrlo dobrog domaćeg Omladinca nije uspjela postići pogodak najzaslužniji je odlični vratar Tihomir Soltoković. On je u prvom poluvremenu obranio udarce Gudelju i Sivriću, a u nastavku još jednom Gudelju i Bundavici. Ipak, najbolju prigodu imao je sastav iz Gornje Vrbe i to u 77. minuti preko Josipa Ravlića koji je dobro prošao kroz obranu Marsonije, a onda je njegov udarac vratar Memović uz pomoć grede izbacio u korner. Kod izvođenja 11.-eraca za domaće nisu pogodili: Akšamović i Spasojević, dok kod gostiju to nije učinio Begić, međutim zato su precizni bili redom: Mišić, Sivrić, Božić i posljednji mladi Karlo Baričević. Kod Omladinca precizni su bili: Glavaš, Josip Ravlić i Lucić, međutim, domaći nisu nezadovoljni s 2. mjestom.

U utakmici za 3. mjesto Zvonimir iz Donje Vrbe je preko Ivana Marića protiv Oriolika došao u vodstvo od 1:0. Do poluvremena je Stjepan Stubičan poravnao na 1:1, a u nastavku su Oriovčani igrali dobro te postigli još 3 gola za konačnu pobjedu sa 4:1. Za vodstvo od 2:1 pogodio je Goran Jurić, a nakon njega prednost za ekipu trenera Ostojića povećavali su prvo Antonio Jurević, a onda i Gabrijel Didović.

Upravo je Josip Majstorić iz Oriolika najučinkovitiji strijelac turnira, dok je prema očekivanju za najboljeg vratara proglašen Tihomir Soltoković iz domaćeg Omladinca. Za najboljeg igrača ovogodišnjeg 5. Memorijalnog turnira „Jurić – Mioč – Ganjo“ u Gornjoj Vrbi proglašen je Anto Gudelj iz Marsonije.

Tekst: Josip Šebalj

Foto: NK Marsonia

13.08.2018 12:33:54

Facebook Twitter Instagram