Vijesti

Nova ravnateljica Crvenog križa

 Gradsko društvo brodskog Crvenog križa ima novu ravnateljicu- Mirjanu Matanović, s dvadesetogodišnjim iskustvom u volontiranju, a u svojoj karijeri obnašala je dužnost ravnateljice Tehničke škole, ali i pedagoginje, a u istoj je školi započela volonterski klub Plavi mravi.

Koliko dobra volonterstvo donosi, podijelila je na medijskoj konferenciji na kojoj je predstavila planove za vođenje Crvenog križa- stari projekti se nastavljaju, a u planu je i jačanje suradnje s lokalnom samoupravom kako bi se pomoglo beskućnicima.

Matanović ističe da se Crvenom križu i sami javljaju građani u potrebi, kojima najviše pomažu hranom, odjećom, a iako se građani često srame potražiti pomoć, najčešće traže novac za osnovne potrebe.

Također je dodala kako je u planu adapatacija prostora jer na trenutnoj lokaciji u centru grada ponekad imaju probleme s prilaskom kamiona i šlepera koji dovoze pomoć, a kazala je i kako volonterstvo poboljšava brojne vještine i kompetencije, uz neprocjenjivo iskustvo pomaganja drugima. 

Facebook Twitter Instagram