Vijesti

Novak: Moramo potvrditi pobjedu nad Albanijom

Hrvatsku futsalsku reprezentaciju sutra u Aarhusu (15 sati, HNTV) protiv Danske očekuje susret drugog kola kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2022. godine.

 

Premijera je bila uspješna, Hrvatska je na otvaranju u Varaždinu uvjerljivo svladala Albaniju (4:1) i “probila led” na početku novog ciklusa.

“U situaciji kad smo još svi bili pod dojmom bolnog poraza od Češke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, najbolja terapija bila je pobjeda nad Albanijom. Na početku smo možda bili malo u grču, ali najvažnije je da smo upisali tri boda koja moramo potvrditi u Danskoj.”, kaže Tihomir Novak, ukazujući da je kvaliteta hrvatske momčadi, unatoč ranom pogotku Albanaca, prije ili kasnije, morala doći do izražaja.

“Početak s naše strane nije bio pravi, ali u najvećem dijelu smo kontrolirali utakmicu, osim možda dviju njihovih kontri, od kojih se jedna dogodila baš na samom startu. Izuzev toga, Albanija nam nije ozbiljnije zaprijetila, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ih probiti. Kad smo pred kraj poluvremena preokrenuli rezultat u našu korist, pobjeda više nije dolazila u pitanje.”.

Protiv Danske se očekuje malo drukčija utakmica, sve su naznake da će domaćin igrati puno otvorenije od Albanije.

“Nismo još konkretnije analizirali Dance, više smo bili okrenuti analizi utakmice s Albanijom, vidjeli što smo radili dobro, a koje stvari u našoj igri još moramo popraviti. Međutim, prve informacije govore da Danci igraju otvorenije pa će biti malo više prostora za našu igru.”.

Tihomir rado ističe sjajno ozračje u momčadi koje je dodatno podigla pobjeda nad Albanijom, ali i varaždinski posjet izbornika nogometne A reprezentacije, Zlatka Dalića.

“Svima nam je lijepo doći u reprezentaciju pa je atmosfera uvijek dobra, a naravno da je ozračje još bolje poslije pobjede nad Albancima. Izbornik Dalić bio je i na utakmici pa došao i sutradan u naš varaždinski hotel zaželjeti nam dobar rezultat u Danskoj, baš lijepo od njega.”.

Hrvatska je u novi kvalifikacijski ciklus ušla s novim izbornikom Marinkom Mavrovićem i pomoćnikom Dujom Maretićem. Što se promijenilo njihovim dolaskom?

“Malo smo promijenili način rada na treninzima, a i utakmicu protiv Albanije igrali smo s više igrača nego inače. Mavrović i Maretić donijeli su neku novu energiju, pogotovo Duje koji prije nije bio s nama, njegova mladost, stručnost i ambicija bit će od velike pomoći reprezentaciji. Vjerujem da ćemo biti uspješni u ovim kvalifikacijama i mogu se složiti da bi bila šteta da ova generacija ne dobije još jednu priliku na velikoj sceni, ali… Nema plakanja, ako to zaslužimo ići  ćemo na Euro, a ako ne, onda nismo tako dobra generacija kako svi mislimo i govorimo. Dakle, sve je na nama.”.

29.01.2021 12:25:49

Facebook Twitter Instagram