Vijesti

NOVAKOVIĆU A NORMA, VELIKI NAPREDAK JUNIORA OLIMPIKA

Na jučerašnjem kontrolnom mjerenju koje se održalo u Zagrebu na jezeru Jarun naš najbolji kajakaš Antun Novaković je osvojio dva 1. mjesta i potvrdio dobru formu te ispunio vremensku normu na obje staze na koje je nastupio (1000 i 500m). Na taj način samo je potvrdio svoj status u reprezentaciji Hrvatske.

 
Iznenađenje su pripremili naši mladi kajakaši David Aračić i Denis Folvarek koji su u usporedbi sa kontrolnim mjerenjem iz travnja 2017. prikazali drastičan napredak! Na 1000m Denis osvaja iznenađujuće 1. mjesto, a David 3. mjesto sa samo 2 sekunde zaostatka za klupskim kolegom i pobjednikom. Zanimljivo da je napredak spomenutih kajakaša na 1000m veći za čak 20 sekundi ako uspoređujemo travanj 2017. i 2018. Na dvostruko kraćoj dionici David osvaja 2., a Denis 3. mjesto. Denis je nastupio i u sprintu na 200m gdje osvaja 1. mjesto.
 
Sestre Leona i Nataly Pavlešin ponovo potvrđuju da su trenutno dvije najbolje juniorke u državi. Osvajaju 1. i 2. mjesto na 1000m te na 500m, a uspješnija je bila mlađa sestra Leona koja je nastupala iako je dan ranije bila pod temperaturom i prehladom. S obzirom na spomenute poteškoće i relativnu iscrpljenost vjerujemo da je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Zanimljivo da su obje na dionici od 1000m ostvarile napredak za približno 30 sekundi u usporedbi sa travnjom iz 2017. godine. Sestre su nastupile i u kajaku dvosjedu gdje bez konkurencije osvajaju 1. mjesto.
 
Na kraju programa su bile utrke na 5km gdje Denis Folvarek senzacionalno ostvaruje A normu i zauzima 2. mjesto ispred klupskog kolege Davida Aračića koji je bio 3.
 
U utrci žena ovaj puta pobjeđuje starija sestra Nataly, a 2. mjesto za samo desetinku sekunde iza ciljem prolazi Leona Pavlešin.
 
U utrci seniora nastupio je i naš Marin Lipovac te osvojio 3. mjesto.
 
Ekipu je vodio trener Miroslav Lipovac dok je u ispomoći bila i naša seniorka Dunja Lipovac.
 
Imajući u vidu da sportaši nisu ni približno u formi u kakvoj ih tek očekujemo narednih tjedana možemo biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima tim više što su na spomenuto natjecanje putovali "iz treninga" bez posebnog osvježavanja.
 
Nakon analize rezultata trener i direktor reprezentacije će objaviti popis reprezentacije Hrvatske za predstojeća natjecanja.
 
Čestitamo svima na dobrim rezultatima!

Facebook Twitter Instagram