Vijesti

NOVAKOVIĆU POBJEDA U BELIŠĆU NA 500m

Danas je održano tradicionalno međunarodno natjecanje u Belišću. Regata pod nazivom "Majski turnir gradova 2018." Bila je u znaku proslave 69. godina postojanja najtrofejnijeg hrvatskog kajakaškog kluba Belišća. Klub za koji su nastupali legende i nosioci svjetskih i olimpijskih odličja poput Matije Ljubeka, Ivana Šabjana, Milana Janića i dr. Na regati su nastup zabilježili: Oriolik, Marsonia, Olimpik, Dunav, Sombor, Hariz Suljić Brčko, Maglaj, Matija Ljubek Zagreb i domaćin Belišće. Od naših predstavnika najuspješniji je bio Antun Novaković koji je pobjedio u utrci kajaka jednosjeda na 500m, u istoj utrci je nastupao još jedan naš predstavnik Marko Lipovac te zauzeo 4. mjesto. 

U sprint disciplini 200m Novaković osvaja 2. mjesto, a Lipovac 3. mjesto.

Kod kajakašica je uspješna bila Nataly Pavlešin koja je osvojila tri srebra i to u utrci kajaka jednosjeda na 500m (u istoj utrci Dunja Lipovac osvaja 4. mjesto), Nataly 2. mjesto osvaja i na 200m, a Dunja 3. mjesto. Upravo njih dvije nastupaju i u utrci dvosjeda gdje osvajaju 2. mjesto.

Nastup je zabilježio i Antonio Pavlešin koji je u utrci mini kajaka za dječake osvojio 5. mjesto. Ekipnog plasmana nije bilo.

Slijedi otvoreno prvenstvo grada Zagreba i 2. kontrolno mjerenje kandidata za reprezentaciju Hrvatske.
 

Facebook Twitter Instagram