Vijesti

Nove mogućnost za nezaposlene žene iz Općine Bukovlje

 'Zaposli se, osnaži se' naziv je projekta općine Bukovlje sa partnerima HZZ, Centrom za socijalnu skrb te Udrugom za ruralni razvoj Eko Brezna.

Cilj ovog projekta vrijednog gotovo 2 milijuna kuna koji su u potpunosti financirani sredstvima Europske unije, je omogućiti bolju perspektivu teško zapošljivim ženama te ih osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz angažman u zajednici, kazala je voditeljica projekta Martina Stepić. 

Tako je kroz projekt prošlo deset žena- dvije su osposobljene za posao dadilje, jedna je položila vozački ispit, a ostalih 7 upravo je danas došlo po svoje diplome na kraju osposobljavanja za cvjećarke.

Jedna od njih je i Ljubica Sadorski koja je bez posla ostala još za vrijeme rata. Jedno vrijeme imala je i svoj OPG, prodavala voće i povrće, a danas je, kako kaže, sretna- Sretna sam što mi je općina dala posao kroz program Zaželi, brinem se za 5 starijih gospođa. Njihove reakcije su super i one bi najradije da s njima budem 24 sata. Sad nakon ovog osposobljavanja za cvjećara, imam još mogućnosti jednom kada program pomoći u kući završi, pa se uz pomoć obitelji mogu baviti i cvjećarstvom- zaključila je. 

Facebook Twitter Instagram