Vijesti

Novi detalji teške prometne nesreće kod Slavonskog Broda

FOTO: BRODPORTAL i RADIO SLAVONIJA

Rasvjetljavaju se okolnosti tragedije na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. U prometnoj nesreći rano jutros iza 6 sati u slijetanju autobusa je poginulo deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno i prebačeno u brodsku Opću bolnicu. Među njima je i nekoliko djece. 

Autobus koji je sletio s ceste je kosovskih registracijskih oznaka, a putovao je na redovnoj liniji iz Njemačke prema Prištini.

Osim policije, na mjesto nesreće su odmah stigli i vatrogasci. Hitna pomoć je dolazila više puta na mjesto nesreće. 

Promet je tijekom očevida koji je trajao više od osam sati bio prekinut između čvorova Slavonski Brod zapad i istok u smjeru Lipovca te je preusmjeren na obilazne pravce.

Koliko je poznato, ovo je jedna od najtežih prometnih nesreća na području Hrvatske u novijoj povijesti, konkretno u posljednjih 15 godina.

U Slavonski Brod su iza 11 sati stigli i ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj hrvatske Civilne zaštite Damir Trut kao i ravnateljica Hitne medicine RH dr. Maja Grba Buljević, te su zajedno s ravnateljem Opće bolnice Slavonski Brod prim.dr. Josipom Samardžićem održali medijsku konferenciju, koju u cijelosti možete poslušati u nastavku. 

Odmah potom stigao je i kosovski veleposlanik u RH Gëzim Kasapolli koji je izrazio sućut svojim državljanima, obiteljima stradalih putnika. 

 

25.07.2021 13:14:00

Facebook Twitter Instagram