Vijesti

Novi investitori u stupničkoj Gospodarskoj zoni Rižino polje

Općina Brodski Stupnik danas je predstavila Gospodarsku zonu Rižino polje, te potpisala ugovor s investitorima. Tako su nastavili s realizacijom jednog od najvažnijih projekata ove općine. Podsjetimo, ova je gospodarska zona krajem 2022. godine proširena za dodatnih 24 hektara novog zemljišta. Ovaj prostor Općini je dan na korištenje Ugovorom o darovanju nekretnina koji su potpisali načelnik Goran Jelinić i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina. 

Prije više od 10 godina općina Brodski Stupnik odredila se između ostalog i za razvoj gospodarstva na svom području, te su uloženi veliki napori i znatna sredstva u izgradnji gospodarske zone.

Ujedno, to je  mjesto budućeg Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora sa sadržajima za preradu, sortiranje, pakiranje, skladištenje, hladnjačom i prostorom za edukaciju poduzetnika, zajedničkog kapitalnog projekta Općine i LAG-a „Posavina“ koji će, dugoročno, biti od iznimne važnosti za stvaranje povoljnih uvjeta za poljoprivredne proizvođače cijelog područja. 

11.01.2023 18:24:58

Facebook Twitter Instagram