Vijesti

Novih 7 milijuna kuna za županijske bolnice

Vijest o novih 7 milijuna kuna za bolnice Brodsko-posavske županije za čiju je dodjelu jučer u Ministarstvu zdravstva potpisan ugovor bili su glavna tema današnje tiskovne konferencije koju je župan Danijel Marušić uz nazočnost ravnatelja novogradiške bolnice dr. Josipa Kolidzeja i predstavnika brodske Bolnice dr. Borisa Hrečkovskog održao danas u Velikoj vijećnici.

Podsjetimo da je Ugovor o načinu utroška namjenskih financijskih potpisan 6. prosinca ove godine, a suglasnost da se ukupan iznos od 22.032.047,77 kuna koji će biti doznačen Brodsko-posavskoj županiji raspodjeli za Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod - 18.532.047,77kn te za Opću bolnicu Nova Gradiška - 3.500.000,00 kn, potvrđena 19. prosinca.

Uz ovih nešto više od 7 milijuna kuna, ukupan iznos za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, koji će biti doznačen županiji popeo s na29,5 milijuna kuna. Od dodatnih sredstava 2 milijuna kuna otići će u novogradišku Bolnicu a preostalih 5 milijuna kuna u Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević"u Slavonskom Brodu,

Po riječima župana potvrda je to uspješne i kvalitetne suradnje Vlade RH i njenih resornih ministarstava s Brodsko-posavskom županijom koje su urodile sanacijom bolnica i njihovom razdvajanju, što je od posebnog značaja za novogradišku bolnicu jer se kao samostalna zdravstvena ustanova sada može javljati na razne državne i europske natječaje.

U ovoj prigodi okupljenim predstavnicima medija obratio s i zamjenik župana Damir Mirković koji je najavio i energetsku obnovu brodske bolnice u dvije faze koja kreće u idućoj godini i u visokom je stupnju gotovosti, a što će donijeti značajne uštede ovoj ustanovi. Najavljen je i projekt „Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu" vrijedan 10 milijuna kuna od čega će 85% biti financirano iz europskih izvora. Cilj ovog projekta je unapređenje infrastukture putem obnove i izgradnje novih zgrada, obnova domova zdravlja u Davoru, Okučanima i Starom Petrovom Selu te nabava opreme za koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i domove zdravlja. Time se planira povećati , visina zdravstvene usluge na području cijele županije, ali i smanjiti broj uputnica za specijalističke preglede.

U ovo blagdansko vrijeme, župan Marušić i njegovi suradnici, ovu tiskovnu konferenciju iskoristili su i za iskazivanje zahvalnosti na suradnji predstavnicima medija koji su pravovremeno i korektno izvještavali o svim našim aktivnostima te im uručio prigodne poklone.

29.12.2017 13:30:58

Facebook Twitter Instagram