Vijesti

Novogradiščani zlatni u cageballu na Državnom prvenstvu

 

Izvrsnim rezultatom u finalu 5. Državnog prvenstva gluhih u cageballu Nova Gradiška  je ujedno prekinula i trogodišnju dominaciju Splićana.

Natjecanje je održano 4. studenoga u Splitu, koji se pokazao odličnim domaćinom. Na prostoru Sportskog rekreacijskog centra Kopilica snage je odmjerilo 8 ekipa i to iz Zagreba, Splita, Rijeke, Nove Gradiške, Varaždina, Zadra i dvije iz Osijeka.

Novogradiščani su nastupili u slijedećem sastavu: Leonardo Vučak, Nikola Markaj, Toni Mladić, Mate Bekavac, Ivan Plejić te predstavnica kluba Klementina Svetec. 

Što je Cageball?

Cageball se igra 2  puta po 10 minuta u „kavezu“ dimenzija 15 x 7,5 x 4 metra. Igra se tri na tri igrača, a podloga je umjetna trava.  U cageballu nema favorita, ali je za odličan rezultat važno da su u sastavu ekipa vrhunski igrači koji aktivno igraju i mali i veliki nogomet.  

Svaku ekipu čine po tri (3) igrača + (1) jedna ili više zamjena. Gol-auta i auta nema, a lopta je neprekidno aktivna u igri. Igrač koji je u posjedu lopte, a nalazi se u blizini mreže, ne smije se rukama pridržavati za mrežu na bočnoj strani kaveza duže od tri sekunde. Ako to učini lopta prelazi u posjed protivničke ekipe. Isto tako niti jedan od tri igrača iz ekipe ne smije niti u jednom trenutku dodirnuti loptu rukom. Igranje rukom u golmanskom prostoru automatski je penal. Tijekom igre najstrože se zabranjuje uklizavanje u noge protivničkom igraču koji ima loptu u posjedu kao i bez nje. Isto se tako zabranjuje igraču koji je najbliži svom golu u fazi obrane da sjedne ili legne ispred gola i na taj način ga pokuša obraniti. Najstrože se zabranjuje ”body check” tijekom igre.

Rezultati 5. Državnog prvenstva gluhih u cageballu

Nova Gradiska - Zadar 11:4 (dobra utakmica)

Silent - Nova Gradiska 7:10 (borba)

Nova Gradiska – ŠUG  Slavonac 14:7 (lagani trening) 

Polufinale: Nova Gradiska - Rijeka 15:5 (pripreme za finale)

Finale: Nova Gradiska - Silent 7:5

Statistika golova - 57

Nikola Markaj - 23 gola

Toni Mladić - 12 golova

Mate Bekavac - 11 golova

Leonardo Vučak - 7 gola

Ivan Plejić - 4 gola

Ponosimo se i dičimo svojim uspjesima. U usporedbi sa duplo većim gradovima, koji imaju duplo veći broj sportaša od nas ipak imamo nešto što drugi nemaju, ali je iznimno važno za uspjeh. Jedinstvo. I upravo zato, iako smo mala sredina, imamo malu ekipu za velike uspjehe.

Nadamo se da će rezultati i u ovom sportu biti prepoznati u našemu gradu, kojemu zahvaljujemo na potpori, ali  svakako očekujemo i  veću.


09.11.2022 14:16:16

Facebook Twitter Instagram