Vijesti

Obavijest Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije

Trenutno stanje u Požeško - slavonskoj županiji dana 13. svibnja 2020. godine

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su potvrđena 2 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 55 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 782 osobe.

Nove preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

Preporuka za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim športskim objektima:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-za-treninge-u-zatvorenom.pdf

Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije COVID-19:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Hoteli_i_smjestajne_jedinice_.pdf

Kontakti za sve upite – COVID-19, također pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili rizik od zaraze korona virusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i
okolinu.

Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnihnajava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskihdržavljana u države u kojima žive i rade.

Skrećemo pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one kojiulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja. Slijedom toga, bit će upoznati smjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornimponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pripravnost epidemiološke službe

098/9829-204

U telefonskom razgovoru za Radio Slavoniju, načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Vedran Neferović je pozvao na oprez i pridržavanje mjerama.

 

13.05.2020 11:27:12

Facebook Twitter Instagram