Vijesti

Obilježavanje 26. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održano je 5. kolovoza 2021. godine u Kninu.

Zvonjavom crkvenih zvona, kojim se simbolično obilježava ulazak Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije “Oluja”, na Kninskoj tvrđavi je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 26. obljetnice “Oluje” i Dana hrvatskih branitelja.

Otprilike 50 članova Hrvatskog Časničkog zbora Brodsko-posavske županije, Udruga Dragovoljaca i Veterana podružnica Brodsko-posavske županije i Udruga Veterana 3 gardijske brigade Kune ogranak Slavonski Brod, sudjelovalo je 5.kolovoza 2021. godine u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene
operacije Oluja.
 
Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku ,,Oluja 95.” te su sudjelovali na podizanju zastave na Kninskoj tvrđavi. Nakon prigodne svečanosti na Nogometnom stadionu Dinara i komemorativnog dijela programa, služena je potom Sveta misa u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu. Misu je predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij.
 
Odlazak u Knin članovi su iskoristili izlet za posjet izletištu Rastokama kod Slunja - predvorju Plitvičkih jezera.
 
Sponzor putovanje i majica za sve je bilo Ministarstvo Branitelja RH, stoga im hvala u ime tri Udruge. Voditelj puta je bio Mato Opačak.
06.08.2021 08:05:32

Facebook Twitter Instagram