Vijesti

Obilježavanje Dana sjećanja u Slavonskom Brodu

 Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježit će i Slavonski Brod.

Grad Slavonski Brod, udruge branitelja i stradalnika te civilnih žrtava Domovinskog rata sa Župom Gospe Brze Pomoći ove će subote održati zajedničku molitvu s početkom u 16 i 30 ispred Kapele Svete Ane u brodskoj Tvrđavi.

U 17 sati održat će se misa za sve žrtve Vukovara i sve ostale žrtve Domovinskog rata diljem Hrvatske, a nakon zajedničke molitve i mise formirat će se povorka s lampionima i zaputiti prema Vukovarskoj ulici. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata zapalit će svijeće ispred Spomenika poginulim Hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te Spomenika poginuloj djeci.

U 16 i 45, članovi i predstavnici lokalne podružnice HDZ-a zapalit će svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Kreativna radionica Leptirići iz Bukovlja i Vranovaca i ove godine 18.studenog organizira obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar. Ispred crkve sv. Josipa u Bukovlju u 9:00 sati pustit će u zrak krunicu sastavljenu od balona. Na taj način će simbolično put neba poslati molitvu za sve znane, neznane, nestale, poginule i preživjele branitelje Lijepe Naše. Nakon kratkog programa Leptirića i ženske pjevačke skupine Vranovke, održat će se sveta misa.

Facebook Twitter Instagram